Žinių Lyderystė

Aukščiausia Lyderystės forma yra Žinių Lyderystė, tad svarbiausias reikalavimas Lyderiui yra visaapimančios žinios ir išskirtinė kompetencija. Žinios nėra intuicijos rezultatas, nors pati intuicija Lyderystėje taip pat yra ypatingai svarbi. Tačiau žmogus negimsta Lyderiu, jis tegali savyje turėti tik didesnes ar mažesnes šio reiškinio atsiradimo prielaidas. Lyderiu reikia tapti.

Lyderiui svarbu išlikti šaltakraujiškam net ir nerimastingiausiomis akimirkomis. Išskirtinis pažinimas daugelyje neapibrėžtų situacijų virsta ramiais sprendimais, padedančiais išvengti painių aplinkybių ir sumaišties būsenų. Ramybė priimant sprendimus chaoso aplinkose parodo išmintį.

Lyderis negali veikti su pasitikėjimu, kol jis nėra tapęs tikru savo profesijos meistru. Todėl aukščiausio lygio vadovų pasirengimas turi būti pajungtas vienam pagrindiniam tikslui – sukurti savyje gebėjimą vadovauti organizacijai permainų, konfliktų ir neapibrėžtumo sąlygomis. Tai ir yra Lyderio talento esmė – kompleksiškumo valdymas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *