‘Killer Application’

The term „killer application” may be derived from the fact that such an application is perceived to be innovative enough to overcome the competition.‘ Investopedia.

Ši sąvoka savo laiku buvo pradėta  taikyti IT programinės įrangos srityje, tačiau vėliau ji vis dažniau įvardinama kaip strateginė inovacija, leidžianti kategoriškai įveikti besipriešinančias konkurencines aplinkas.Taikoma karo mene ši metafora savaime savyje  ‘neneša’ jokios papildomos agresijos. Tai tiesiog nežinoma jėga, kuriai neįmanoma pasipriešinti.

Modernių organizacijų konstravimas yra menas, pasižymintis tam tikrais koviniais elementais. Priešprieša yra duotybė. Šiame nematomame kare su esminio pokyčio priešininkais itin svarbus yra konfidencialumas ir greitis.

Permainų lyderystei turi būti svetimas klaidingas nusiraminimas ir arogancija. Itin svarbu, kad organizacijos pozityvioji dalis nebūtų „užkrėsta” destruktyviai mąstančių ir veikiančių. Destrukcijai būdinga tendencija jungtis į blokus ir paralyžiuoti procesus. Bet kokio pobūdžio konfliktinė trintis yra sekinanti, nuostolinga ir turi būti sumažinta iki minimumo.

Organizacinių permainų judesyje negalima susilpninti pokyčio flangų ir užnugario. Sąmoninga koncentracija į prasmingą tikslą turi būti koordinuojama ir valdoma,  atsižvelgiant į visas išvardintas aplinkybes.

Efektyviausia nugalinti pokyčio strategija yra kaip neatpažintas skrydis.