Improvizacijos

Po ilgesnio laiko – vėl esu Lietuvoje. Šiame įraše noriu pasidalinti mintimis vadybos improvizacijų tema. Situacijų interpretacijos ir strategiškai sumodeliuoti, bet kartu kūrybiškai improvizuoti sprendimai – neatskiriama Sun Tzu mokymo dalis.

Verslo, politikos ar kitokios veiklos aplinkų neapibrėžtumai, dabartinės ypatingomis tapę ekonominės, politinės ir socialinės situacijos reikalauja ne tik išskirtinių kompetencijų, bet ir ypatingo įžvalgumo bei sugebėjimo strategiškai improvizuoti priimant kritinius sprendimus.

Gebėjimas improvizuoti visada buvo, yra ir bus viena svarbiausių sėkmingos lyderystės prielaidų. Ypatingai paaštrėjusios konkurencijos sąlygomis netikėti, drąsūs, kūrybiški, nebūtinai tradiciškai kompetentingi sprendimai gali nureikšminti, nuginkluoti, įveikti Jūsų ekonominius, politinius ar kitokius priešininkus.

Visada svarbu galvoti perspektyvų kontekste. Visada reikia būti pasiruošusiam išvengti smūgio iš už kampo. Sugebėti apginti ne tik save, bet ir savo gyvybiškai svarbias aplinkas. Mokėti žaibiškai suvokti problemos esmę ir rasti jai netikėtai teisingą sprendimą.

Taigi, ateik, kaip vėjas, smok, kaip žaibas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *