Lyderis ir lojalumas

Lyderis gali būti maksimaliai efektyvus tik veikdamas jam vertybine prasme lojalios komandos aplinkoje. Priešingu atveju jis bus priverstas dirbti tarsi tamsoje. Todėl jis negali toleruoti intrigų komandos viduje, o reikalui esant turi eliminuoti iš bendros veiklos formulės tuo užsiimančius. Bet kokia konkurencija komandoje, išskyrus grįstą kompetencija  yra atmestina kaip esminis  ją silpninantis veiksnys. Banali, tačiau amžina vadybos tiesa – tinkami žmonės tinkamu metu turi tinkamai veikti atitinkamose vietose.

Lyderio išmintis pasireiškia jo bendravime su komandos nariais. Galima likti geros nuomonės apie komandos narių stiprybes ir tada, kada jiems nepasiseka. Mažiau kompetentingiems galima pagelbėti stiprinant jų kompetencijas. Tokiu būdu bus stiprinama jų motyvacija. Tikras lyderis atpažįstamas pagal tai, kaip jis stengiasi ugdyti bendrą komandos jėgą padėdamas stiprėti visiems jo organizacinei strategijai lojalios komandos dalyviams.

Išskirtinis efektyvaus vadovo požymis – jis nešvaisto savo laiko kitų kritikai. Nesako kitiems, kaip reikia atlikti vieną ar kitą užduotį. Vietoje to efektyvus Lyderis  iškelia komandai ambicingus uždavinius leisdamas pasireikšti stipriausioms ir kūrybiškiausioms jos narių savybėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *