Konkurento pažeidžiamumo valdymas

Nėra pakankama vien tik sukurti konkurencinę supergalią. Ją galima labai lengvai prarasti atlikus keletą tarpusavyje nesusijusių pastangų ar susikoncentravus į nepakankamai reikšmingus objektus. Siekdami nugalėti privalome sukoncentruoti supergalią į svarbiausią tikslą.

Paprastai geriausi rezultatai pasiekiami tada, kada pavyksta priešpastatyti savo jėgą konkurento silpnybei, o  ne stiprybei. Todėl ir reikia „išeiti į priešą” tada, ten ir taip, kur jis yra labiausiai pažeidžiamas. Kalbant karo kalba, turime vengti priešininko „priešakinės linijos”, kur jo dėmesys yra labiausiai sukoncentruotas ir kur jis pats yra galingiausias. Tikslingiausia smogti jo flangams, arba ten, kur jis mažiausiai tikisi smūgio. Ypatingai sėkminga ta ataka, kuri atneša didžiausią psichologinę žalą.

Iš visų pažeidžiamiausių atakos objektų, kuriuos mes galime rinktis, vieni konkurentui yra labiau svarbūs, kiti – mažiau. Taigi, efektyviausias kelias esmingai pažeisti konkurentą yra sunaikinti tai, kas jam yra svarbiausia. Tad turime sukoncentruoti savo pastangas į pagrindinį objektą, kurį pažeidus sugebėsime eliminuoti konkurento galimybę mums pasipriešinti. To pasiekus priešininko galia priešintis bus pakirsta arba, mažų mažiausiai, sunykus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *