Kritinė nekompetencijos masė

Teisingas Lyderystės esmės supratimas bei atitinkamų kompetencijų sąrangos organizacijoje kūrimas gali būti laikomas bene svarbiausia visų laikų valdymo mokslo ir praktikos problema bei uždaviniu. Esu prieš kurį laiką jau rašęs apie tokį savitą reiškinį, kurį pavadinau kritinės kompetencijos mase.

Tai reiškia, kad atskira organizacija privalo disponuoti tam tikra kritinės kompetencijos mase,  kuri paprastai reiškiasi ne tik vadybos, bet ir daugelyje kitų, kritiškai svarbių visuomenės raidai sričių. Tai siejasi ir su kita – išskirtinės Lyderystės tema, kurią taip pat kažkada teko įvardinti ir ne kartą aptarinėti. Turiu galvoje tai, kad organizacijos gali žlugti arba klestėti iš esmės priklausomai nuo jų Lyderių gebėjimo kurti ir realizuoti išskirtines vizijas.

Šiomis dienomis teko patirti savotiškai išskirtinį susidūrimo su kritine nekompetencijos mase jausmą. Slogu, tačiau įveikiama. Tiesiog Lyderiui reikia ryžtingai kurti organizacijos kritinės kompetencijos masę, kuri, atėjus laikui sunaikintų savo antipodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *