(Ne)pasitikėti?

Sun Tzu teigia. Konfrontuokite tik tada, kai esate tikras savo pergale. NIEKAS neturi žinoti jūsų numatyto pergalės kelio. Ar tai reiškia, kad turite nepasitikėti savo komanda? Nebūtinai. Kitas jo teiginys skamba taip: „nors jūs ir pasitikite savo armija, neleiskite kitiems jų pergudrauti ir patraukti savo pusėn”. Šitos tikimybės niekada negalima ignoruoti.

Net ir tada, kai jūs manote, kad gerai pažįstate savo artimiausią aplinką ir ja pasitikite, turite žinoti. Priešininkas būtinai pasistengs jus pažeisti darydamas poveikį tiems, kuriais labiausiai pasitikite, kurie labiausiai prisideda prie jūsų organizacijos sėkmės. Tad būtent juose gali slypėti didžiausia grėsmė jums ir jūsų komandai. Jie gali būti pažeidžiami dėl savimeilės, garbėtroškos, arogancijos, perdėto pasitikėjimo savo jėgomis ar paprasčiausio godumo.

Taigi, pasitikėjimas jumis nėra amžinas, o lojalumas nėra tiesiog dovanojamas. Tai reikia sugebėti pateisinti ir palaikyti. Kitaip visada atsiras tas, kuris mielai užims jūsų vietą. Ir jūs galite būti netikėtai ir nemaloniai nustebintas..

Teisingų prielaidų pergalei sukūrimas ir strateginių tikslų apsauga leidžia išvengti sekinančių kovų ir bereikšmio heroizmo, iki minimumo sumažinti nereikalingų vidinių konfliktų tikimybes.

Labai svarbus niuansas. Niekada nepamirškite savo flangų saugumo, kitaip būtinai būsite apeitas iš nugaros. Esminės strateginės taisyklės yra paprastos.

  1. Gynybinė parengtis privalo būti visapusiška.
  2. Pagrindinės ir šalutinės galios erdvės bei kritiniai taškai turi būti vientisai valdomi.
  3. Pasitikėjimas savo jėgomis bei komanda privalo būti sustiprintas išankstiniu bet kokios gynybinės spragos, žmogiškojo nepakankamumo ar taktinės klaidos eliminavimu.

Priešingu atveju, kaip mėgstama šiais laikais išsireikšti, jūs būsite priverstas „paslysti ant banano žievės..”.