Sun Tzu konkurencijos principai: Penktoji taisyklė – grėsmė

Sun Tzu perspėja – pasiruoškite tam, kas gali būti blogiausia. Aršios konkurencijos sąlygomis nemanykite, kad konkurentai neatakuos. Vietoje to ruoškitės adekvačiai atremti jų atakas.  Jeigu jūs bandote įgyti tai, kuo disponuoja kas nors kitas, reiškia jūs konkuruojate. Būtų kvaila tikėtis, kad tas kažkas, asmuo ar organizacija, nieko nedarys laukdami, kol bus jūsų įveikti. Jokiu būdu. Tuo pačiu metu paprastai jie kovoja ir bando įveikti jus ar jūsų organizaciją. Todėl tinkamai pasiruoškite kovai.

Sun Tzu taip pat akcentuoja – nelieskite sudėtingų problemų jei nedisponuojate adekvačiais resursais jas išspręsti. Net jeigu jūsų strategija ir teisinga, neturėdami reikiamų resursų būsite įveikti. Jus įveiks priešininkai arba konkurencinės situacijos arba visos aplinkybės kartu.

Tokiu būdu pagal Sun Tzu – siekiant pergalės nėra būtina valdyti didesnę organizaciją ar turėti daugiau pinigų. Tiesiog būtina sugebėti labai tiksliai įvertinti konkurentus ir sukoncentruoti savo pajėgų atakas į jų silpnąsias vietas. Ir, žinoma, niekada negalima priešininko nuvertinti. Būtina labai atsargiai analizuoti konkurento taktinius veiksmus, kad nebūtumėte įveikti jo strategijos. Taigi, siekdami sėkmės – ruoškitės ir galimam blogiausiam atvejui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *