Sun Tzu konkurencijos principai: Šeštoji taisyklė – greitis

Greita pergalė – efektyvių konkurencinių veiksmų rezultatas. Taigi, viena iš svarbiausių konkurencinėse aplinkose galiojančių sąlygų – greitis.

Sun Tzu esminė nuostata – visų pirma išbandyti paprasčiausius ir aiškiausius metodus, kadangi jie paprastai yra sąlyginai nebrangūs ir efektyvūs. Žinoma, tokių metodų pasirinkimo ir taikymo kontekstai visų pirma priklauso nuo konkrečių situacijų. Tuo atveju, jeigu jie neatneša lauktinų rezultatų, mes dar turime galimybę ieškoti sudėtingesnių sprendimų. Svarbiausia – jie turi būti tokie, kurie leistų bent vienu žingsniu lenkti konkurentus. 

Būdami priekyje turite galimybę diktuoti tempą bei laisviau manevruoti, gi konkurentai priversti reaguoti į Jūsų veiksmus.

Greitis, kūrybiškumas ir inovatyvumas – esminiai visų laikų bet kurio strateginio konkurencinio pranašumo elementai.

Sėkmingos bendrovės sugeba iki detalių nugludinti ir ištobulinti savo paslaugas ar produktus, ir toji santykinai tobulų dalinių sprendimų visuma virsta neįveikiama kokybe. Ši paprasta konkurencinė  tiesa ypatingai stipriai veikia tada, kai konkurentai, bandydami taikyti sudėtingesnius sprendimus situacijas paverčia dar sudėtingesnėmis ir nesugeba suvaldyti pernelyg kompleksiškos aplinkos.

Strategijos, eikvojančios laiką ir resursus niekada neveikia.

Sun Tzu teigia, kad tekantis vanduo  pasirenka ne aukštumas, o žemumas. Tai panašu ir į sėkmingas strategijas, kurios situacijų papildomai nekomplikuoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *