Sun Tzu konkurencijos principai: Devintoji taisyklė – žinios

Sun Tzu mokyme organizavimo, mokymosi ir komunikacijos procesai sudaro sėkmės pagrindą.

Jeigu jūs aiškiai komunikuojate organizuodami ir treniruodami savo komandą, galėsite kontroliuoti jų veiksmus konkurencinėse aplinkose. Jeigu komandos veiklos organizavimas ir treniravimas yra silpnas, lemiamomis aplinkybėmis ja negalėsite pasitikėti. Kritiškiausiu momentu jie neatsilaikys. Tačiau, jei organizacijos struktūra aiški ir sutampanti su jos misija bei uždaviniais, žmonės pasitikės lyderiais ir jais seks net ir sudėtingiausiomis aplinkybėmis.

Mokymai yra esminis elementas siekiant suburti žmones bei sukoncentruoti jų veiklos pastangas. Ypatingai jie efektyvūs tada, kai derinami su adekvačia organizacine struktūra bei motyvuojančia skatinimų sistema. Kaip teigia vienas geriausių Sun Tzu ekspertų D.G. Krause, nepaisant akivaizdžios kompetencijos tobulinimo naudos didžioji dauguma mokymų yra totalus laiko ir resursų švaistymas. Vienu atveju jie pernelyg nuobodūs, kitu – pernelyg pramoginiai ir beveik visada nesusiję su firmos vizija, misija, strategija ir dinamišku esminių kompetencijų valdymu.

Geri mokymai padeda suderinti komandos narių tarpusavio supratimą ir vertybines nuostatas. Visa tai labai svarbu siekiant aiškiai komunikuoti. Ši tiesa ypatingai stipriai atsiskleidžia konkurencijos sąlygomis, kada labai svarbu valdyti organizacijos aplinkas. Svarbu ir tai, kad mokymai ugdo mūsų pasekėjų lojalumą. Sun Tzu teigia, kad mes negalime bausti žmonių, kol jie yra lojalūs, t.y. kol jie save laiko Lyderio aplinkos dalimi. Paradoksalu, bet pagal jį –  negalėdami bausti žmonių mes taip pat prarandame galimybę juos kontroliuoti. Žinoma, tam tikrai, tiesa, gana nežymiai daliai labai išskirtinių žmonių tai gali ir negalioti.

Efektyvūs mokymai komandą paverčia informuota ir kompetentinga, o tai savo ruožtu suteikia dvasinį komfortą ir stabilumą. Tokioje komandoje dominuoja sveikos emocijos ir dalykinis bendravimas. Lyderis, kuris rūpinasi savo komanda, sugeba išsaugoti jos narių energiją svarbiausiems mūšiams. Visa tai padeda palaikyti ir aukšto standarto vertybines nuostatas.  Tokio Lyderio sukurta organizacija sugebės kūrybiškai pasinaudoti netikėtų galimybių teikiamais pranašumais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *