Sun Tzu konkurencijos principai: Dešimtoji taisyklė -nežinia

Sun Tzu teigia, kad geriausios konkurencinės strategijos neturi formos.

Jos yra tokios subtilios, kad nei konkurentai, nei jūsų artimoji aplinka negali prie jų prisiliesti. Jeigu jūsų strategija yra neapčiuopiama, niekas negali jos pažeisti. Rezultate – konkurentai bus priversti reaguoti į jūsų strategijos apraiškas. Tai suteikia jums esminį strateginį pranašumą.

Sun Tzu teigia: ” tai kas, kad konkurento resursai yra didesni? Jeigu aš kontroliuoju situaciją, priešininkas negali jų panaudoti„.

Tas, kuris kontroliuoja situaciją ir yra gabus, gali sukurti pergalės prielaidas ir laimėti. Netgi tuo atveju, kai konkurentas yra labai stiprus, kontroliuodamas situaciją jūs galite atimti iš jo norą kovoti. Todėl ne tik koncentruokitės į savo tikslus, bet ir laikykite savo galimų pergalių strategijas paslaptyje.

Norėdami kontroliuoti situacijas, pabandykite įgyti tai, ko jūsų konkurentui reikia arba ko jis tiesiog trokšta. Kare kaip ir bet kurioje kovoje, kada priešininkas parodo silpnybę būtina be perspėjimo smūgiuoti. Tiesioginėse atakose viską lemia nežinios arba netikėtumo momentas. Kuo mažiau priešininkas žino apie jūsų ketinimus, tuo stipresnis esate.

Jeigu konkurentas bus priverstas sustiprinti visus įmanomus savo gynybinius taškus, dėl išskaidytų resursų jis  visur bus pažeidžiamas ir silpnas.

Tada ateis jūsų eilė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *