4. Greitis ir pasiruošimas (Veik greitai ir nugalėk savo konkurentus)

Mūšyje svarbiausia, kad kariuomenė būtų greita: nes reikia užimti tas vietoves, kuriose priešas dar nepasirodė; reikia žygiuoti tais keliais, apie kuriuos priešas net negalvoja; reikia pulti ten, kur jis nesisaugo” –  Sun Tzu.

Greitis jau aptartiems principams, o ir tiems, kurie  dar tik bus aptariami yra esminė sąlyga. Jis padeda įsibėgėti ir sustiprinti būsimų smūgių efektus, šokiruoja konkurentus, padeda išnaudoti jų silpnąsias, o jūsų – stipriąsias vietas. Greitis taip pat leidžia leidžia optimaliai manipuliuoti ištekliais, kuriais disponuojate, įgalina maksimaliai įvaldyti ir kontroliuoti būsimas situacijas, jas kurti. Taigi, struktūra, kurios ištekliai nebūtinai ypatingi, prasmingai strateguodama savo veiklas ir integruodama į jas galingą greičio dimensiją kritinėse konkurencinėse aplinkose paprastai sugeba ne tik optimizuoti resursus, bet ir juos ženkliai padidinti.

Jeigu norite, tai gali būti ir pasiruošimas būsimai pergalei. Taigi, greičio ir pasiruošimo sąvokų bei veiksmų atskyrimas ir integravimas yra  griežtai sąlyginis. Tiesiog esant reikalui jų reliatyvaus atribojimo principas bet kada gali būti tinkamai prislopintas arba tikslingai aktyvuotas.

Ateik kaip vėjas, veik kaip žaibas” – Sun Tzu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *