Generolas

Pagrindinė Sun Tzu idėja – kovoje ar konkuruojant nugali organizacijos arba žmonės, pasižymintys didžiausiu konkurenciniu pranašumu ir darantys mažiausiai klaidų. Tačiau konkurencinis pranašumas vis tik nėra svarbiausias veiksnys nugalint. Kovoja ir nugali žmonės, o mūšyje svarbiausias žmogus  – Generolas.

Šiomis dienomis priėmiau nepriklausomo kandidato į Lietuvos Respublikos Prezidento postą Lietuvos kariuomenės atsargos brigados generolo Česlovo Jezersko pasiūlymą bendradarbiauti rinkimų kovoje. Tai padariau nedvejodamas.  Tiesiog didžiai gerbiu Generolo indėlį į Lietuvos nepriklausomybę bei jos ginkluotųjų pajėgų kūrimą. Kritiniu Lietuvai metu, ypatingai ypatingomis aplinkybėmis jo atliktas vaidmuo įvertintas aukščiausiais Valstybės apdovanojimais.

Žinoma, man imponuoja ir tai, kad Generolas studijavo Sun Tzu prestižinėse užsienio institucijose – NATO Gynybos koledže Romoje, JAV Valstybės departamento Krizinių padėčių valdymo programose ir kt. Todėl mums nesunku suprasti vienas kitą ir dirbti kartu. 

Savaime suprantama – klasikinė Sun Tzu išmintis tėra vienas iš raktų siekiant išskirtinio konkurencinio pranašumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *