Jaunieji lyderiai

Jau daug rašyta ne tik apie klasikinę bet ir išskirtinę lyderystę. Dar daugiau nepasakyta. Bet kas toliau? Kokie nauji reikalavimai iškyla naujiems lyderiams taip dramatiškai įsibėgėjant XXI amžiui? Kokiomis kompetencijomis, įgūdžiais jie privalo disponuoti, į kokias bendrąžmogiškąsias vertybes turi orientuotis? Kokios artimiausios ateities tendencijos bei galimos jų pasekmės, kurias įmanoma įsivaizduoti tik su didele netikrumo doze. Kaip būsimieji lyderiai turėtų tam ruoštis?

Globalizacijos, o ir lokaliame kontekste šiomis dienomis dominuoja kritinių strateginių permainų cunamis. Situacijas ypatingai užaštrina tolydžio besikomplikuojanti tarptautinė ekonominė situacija. Šia prasme norėčiau atkreipti dėmesį ir į vakar perskaitytą Lietuvos Respublikos Prezidento metinį pranešimą, kuris bendrųjų vertybių pozicionavimo prasme buvo tikrai geras. Pritariu ir Prezidento nuostatai, kad ne taupymas, o naujos idėjos gali išvesti šalį iš krizės. Taigi, reikalingi nauji politikos ir verslo lyderiai. Būtina mobilizuoti visuomenės, ypatingai, jaunosios kartos, kūrybines galias.

Priešingu atveju jaunų žmonių energija, veiksmai ir siekiai, neapjungti bendra vizija  išsisklaidys skirtingomis kryptimis. Klasikinė Sun Tzu išmintis, adaptuota naujoms kritinėms laikmečio sąlygoms gali suteikti kompetencijos raiškai reikalingą prasmę, strateginę kryptį, formą ir pagreitį.

Apie jaunųjų lyderių vaidmenį Sun Tzu kontekste kviečiu padiskutuoti rytoj, ketvirtadienį kartu su JCI Vilnius organizuojamame seminare.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *