Krizės „dugnas”?

Vakar buvau pakviestas dalyvauti Lietuvos Mokslų Akademijoje vykusioje Ekonomistų klubo apskritojo stalo diskusijoje tema „VERSLO SITUACIJA IR ĮMONIŲ BANKROTAS„.  Puiki klubo Prezidentės profesorės Kazimiros Prunskienės strateginė iniciatyva šiuo valstybei ir kiekvienam iš mūsų kritiškai svarbiu laikotarpiu.

Profesionalūs pranešėjai, autoritetinga ir itin kompetentinga publika – akademinės bendruomenės, valstybės institucijų atstovai, bankų, svarbiausių verslo asociacijų vadovai, verslo analizės profesionalai. Imponavo ir dalykinė renginio amosfera. Nors pranešimuose ir diskusijose dominavo negatyvūs statistiniai duomenys, būta ir racionalių perspektyvos įžvalgų. Valstybės, kurios dabartiniame valdyme akivaizdus kritinės kompetencijos masės deficitas „veiklos”  fone tai – neabejotinai prasmingas judesys.

..Vakar Rusija pranešė (Verslo Žinios), kad jau mato krizės dugną. Įdomu.. Neblogas regėjimas ar tiesiog  matymo problema? Yra toks gan tiesmukas pasakymas: „kai nukritau į dugną, iš apačios išgirdau beldžiant„.. Panašu, kad Lietuvoje kol kas šio „beldimo” dar nesigirdi.  Šiandien DELFI portale paskelbti „Vilmorus”  atlikto naujausio tyrimo duomenys:  „optimistų, kad krizė pasiekė dugną, Lietuvoje yra tik 4,8%” . Hipotetinė prielaida – ar tik tai nėra tam tikras indikatorius, rodantis visuomenės paramos dabartinės valdančios daugumos politikai visose valstybės gyvenimo srityse lygmenį?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *