Post – „Lokada”

Praeitą savaitę turėjau aukšto lygio profesionalią komunikaciją, kurią organizavo „Lokados” profesinės saviugdos klubai, Agentūra „Ūpas” bei Aikido asociacija. Mėginta diskutuoti Sun Tzu karo meno ir organizacijų valdymo ekstremaliose situacijose bei kitomis susisiekiančiomis temomis. Renginį labai praturtino Aikido atstovų profesionalus pasirodymas.

Įdomu tai, kad, nepaisant akivaizdžių klasikinės lyderystės mokymų problemų ši tema lieka ne mažiau aktualia nūdienos organizacijoms, susiduriančioms su ekstremaliomis valdymo situacijomis. Atrodo, sutarėm, kad tam tikra išeitis šiuo atveju galėtų būti išskirtinė lyderystė, ne kartą diskutuota Sun Tzu blogo puslapiuose. Bene svarbiausia – pasiekti, kad mokymai būtų glaudžiai susiję ne tik su su firmos vizija, misija ir strategija, bet ir su dinamišku esminių kompetencijų valdymu.

Dėl Lyderystės –  „didžiausi reikalavimai Generolui yra aiški nuovoka, harmonija jo vadovaujamoje kariuomenėje, išmintinga strategija bei toliaregiški planai, laiko supratimas bei gebėjimas analizuoti žmogiškuosius faktorius” – Sun Tzu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *