Neapibrėžtumo dozė

Rūko metafora gali būti prilyginta aukščiausio lygmens neapibrėžtumo sampratai. Kuo jis tirštesnis, tuo sunkiau ką  nors tiksliai suvokti, išskyrus rūką..Karo metu viskas vyksta tarsi rūke. Neapibrėžtumas dominuoja priešo pažinimo, aplinkos, netgi galimų sąjungininkų kontekste. Neapibrėžtumas yra duotybė – versle, politikoje, gyvenime.

Nors ir bandome sumažinti neapibrėžtumo dozę siekdami valdyti informaciją apie karo ar tiesiog konkurencines situacijas, turime suprasti – eliminuoti neapibrėžtumų mes negalime. Konkurencijos prigimtis ir esmė yra ta, kad visi veiksmai jos sąlygomis yra grindžiami  nepilna, netikslia, netgi prieštaringa informacija.

Daugiausia, ką galime – įvertinti tikimybių prielaidas ir atitinkamai veikti. Tai dalinai įmanoma disponuojant informacija apie konkurento technologines, taktines ir strategines charakteristikas. Privalome mokėti veikti neapibrėžtumų aplinkoje: 1) nuolat kurdami paprastus ir lanksčius veiklos planus; 2) būdami pasirengę ypatingoms situacijoms; 3) tobulindami procesų valdymą; 4) kurdami ir palaikydami komandos motyvaciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *