Lyderis ir Tamsa

Tamsos alegorijos pagalba pasvarstykime apie Lyderio galimybes realizuoti sėkmingas strategijas ir kontroliuoti kritines situacijas. Strateginės konkurencijos prasme Tamsa yra esminė Lyderio sėkmės prielaida. Jeigu tik ji yra neįveikiama aštriam priešininko žvilgsniui, skvarbiam protui ir intuicijai. Kitaip tariant, Tamsa netgi gali būti laikoma idealia konkurencinės strategijos forma.

Tamsoje nematomas, netikėtai, greitai ir tiksliai atakuojantis situacijos  Lyderis dažniausiai yra neįveikiamas. Paprastai priešo teritorija neišvengiamai užimama be ryškesnio pasipriešinimo. Tai pilnai galioja ir dabartinėms konkurencinėms verslo ar politikos aplinkoms. Žinoma, kompleksiškai veikia ir aibė kitų aplinkybių, tačiau nežinia ir Lyderio sprendimų bei  veiksmų nenuspėjamumas jų visumą paverčia force majeure.

Tamsoje puolantį labai sunku kontratakuoti, nes jis turi išankstinį pirmojo, koncentruoto ir galimai neatremiamo smūgio pranašumą. Visgi Tamsa , kaip ir bet kuris kitas strateginis parametras nebūtinai dominuoja visose bandomose valdyti dinamiškose situacijose.

Svarbiausia – sėkmingos strategijos niekada neturi būti bandomos kartoti, nes kiekviena situacija yra unikali.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *