Pažeidžiamumas

Galios koncentracija bet kurioje karo ar tiesiog konkurencinėje  aplinkoje yra nepaprastai svarbi. Tačiau galite ją lengvai prarasti, jei ši jėga bus pajungta keletui tinkamai neharmonizuotų pastangų ar nukreipta ne į sprendžiamąjį objektą. Siekiant pergalės sukoncentruota galia privalo būti ryžtingai  integruota su lemiamuoju uždaviniu.

Tradiciškai geresniais sėkmės šansais disponuojame kada sugebame savo stiprybes nukreipti į priešininko silpnąsias vietas. T.y. smogiame konkurentui ten, tada ir taip kur, kada ir kaip galime jį labiausiai pažeisti. Visa tai glaudžiai siejasi ne tik su  koncentracijos, bet ir su netikėtumo, neapibrėžtumo, greičio, intuicijos, žvalgybinės informacijos ir kitais nematomais konkurencinio proceso parametrais.

Taigi, norint nugalėti privalu sukoncentruoti savo pastangas ir galią į taikinį – konkurento kritinio pažeidžiamumo zoną. Jeigu tai pavyks, būsite sudavę lemiamą smūgį jo galimybėms pasipriešinti. Beje, šie gan agresyviais galintys pasirodyti teiginiai savo esme tokie nėra. Tai tiesiog pakankamai švelnus, profesionalus  ir natūralus karo meno taikymas konkurencinėse verslo ar politikos erdvėse. Jeigu nenorite būti pažeisti patys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *