Strateginė informacija ir komunikacija

Lyderiai, siekdami paremti savo organizacijų vizijų realizavimą tinkamais informacijos ir komunikacijos procesais, gali vadovautis tokia veiklos struktūra.

1.Veiklos kryptys ir tendencijos. Lyderiai privalo vadovauti organizacijos viešosios politikos procesams. Jiems taip pat privalu sukurti strateginius ryšius tarp organizacijai svarbių išorinių įvykių ir jos vizijos.  Taigi, Lyderio misija – išorinius procesus susieti su organizacijos strateginių tikslų realizavimu. Kita vertus, „skanuodamas” už organizacijos ribų cirkuliuojančius informacijos srautus Lyderis gali nuspėti jai gręsiančias atakas, o panaudodamas savo kritines kompetencijas –  jas atremti.

2. Intelektika. Lyderis visas savo intelekto galias panaudoja savo vadovaujamos organizacijos pergalėms pasiekti. Ypatingai svarbus lyderio intelekto vaidmuo yra formuojant strateginį organizacijos įvaizdį. Viešosios politikos kontekste Lyderis visada turi būti pasirengęs atremti jam ar jo organizacijai skirtus informacinius smūgius. Lyderio intelektas taip pat padeda įžvelgti organizacijos strateginės plėtros galimybes bei kontroliuoti jos rizikas. 

3. Planai. Esminė Lyderio sėkmės prielaida – gebėjimas veiklos planuose ir realybėje apjungti disponuojamus resursus su atsitinkančiomis galimybėmis. Itin svarbu  šiuos planus integruoti su atitinkamomis komunikacijos programomis. Sėkmingai veikiančios organizacijos veikloje paprastai atsispindi jos misijoje išreikštos vertybės. Lyderis taip pat privalo padaryti viską, kas įmanoma, kad konkuruojančios organizacijos nesugebėtų pasiekti pranašumo kontroliuodamos informacijos srautus.

4. Komanda. Efektyvi ir ilgalaikė lyderystė grindžiama masyviomis ir intensyviomis investicijomis į organizacijos žmogiškuosius išteklius. Komanda turi būti parengta taip, kad sugebėtų savo informacinėje ir komunikacinėje veikloje pasiekti  kūrybiškumo ir pragmatizmo balanso. Plačiąja prasme pati strateginio lyderiavimo funkcija personalui nėra deleguojama.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *