Lyderio pareiga – sprendimai

Svarbiausia lyderio pareiga – teisingų sprendimų priėmimas. Įvairios komisijos, diskusijų grupės, nesibaigiantys posėdžiai ir pan. yra teisingais sprendimais grįstų greitų ir energingų veiksmų priešas ir tolydžio didėjanti organizacinė grėsmė.

Komisijų ir kitų panašių kolektyvinių sprendimo priėmimo darinių veikla dažniausiai grįsta abejonėmis bei menkaverčių problemų sprendimu ir atsakomybės išskaidymu. Tokios grupuotės chaoso, permainų, netikrumo ir neapibrėžtumo sąlygomis paprastai „sugeba” pasirinkti prasčiausią, neveikiantį sprendimą. Nors pastarąjį dažniausiai bandoma vadinti „protingu”, kaip taisyklė jis būna tiesiog baugštus.

Ryžtingi sprendimai yra kritinė Lyderio pergalės sąlyga. Kartu rizikuojantis Lyderis turi sugebėti  išsisaugoti nuo su abejonėmis ir atsakomybe logiškai susijusių depresyvių būsenų. Priešingu atveju vertybiškai lojalių pavaldinių moralei suduodamas sunkus smūgis. Darydamas kritinius sprendimus Lyderis taip pat turi galimybę patikrinti savo artimąsias aplinkas – per žmonėse kylančias abejones, silpnumus, apgaulės siekius.

Sun Tzu Lyderis sudėtingų aplinkybių apsuptyje šaltakraujiškai improvizuodamas ryžtingai kuria netikėtus ir nugalinčius sprendimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *