Sun Tzu konkurencijos principai: Septintoji taisyklė -sudeginti tiltus

..1519 metais ispanų konkistadoras Kortesas (Hernan Cortes) siekdamas užkariauti Naująjį Pasaulį atplaukė su penkiais šimtais vyrų 11 laivų flotile ir išsilaipino Jukatano pakrantėje. Ten padarė tai, ko nė vienas kitas vadas tikriausiai nebūtų sugebėjęs padaryti – sudegino savo flotilę. Sunaikinęs galimybę atsitraukti, jis sukaupė jėgas savo gyvenimo tikslui. Alternatyvos buvo tik dvi: nukariauti arba pralaimėti. Taip buvo pradėta sėkminga invazija į actekų imperiją o Kortesas po poros metų tapo Naujosios Ispanijos generalgubernatoriumi.

Septintoji Sun Tzu taisyklė – sudeginti tiltus.

Kada žmonės suvienyti bendro tikslo, jų praktiškai neįmanoma sustabdyti, niekas negali jiems tinkamai pasipriešinti. Sun Tzu pataria ryžtingiems lyderiams siekiant pergalės kritinėse aplinkose sukurti sau ir savo organizacijoms kraštutines sąlygas, kuriose jie iš esmės neturi kito pasirinkimo. Grėsmės pralaimėti, netgi neišlikti apskritai atveju žmonėms tampa akivaizdu, kad neveikdami kartu jie nepasieks esminio tikslo. Neturėdami kitos išeities jie susivienija.

Taigi, Sun Tzu sako, kad sėkmingas lyderis sugeba savo komandą nuvesti labai toli, o lemiamu momentu jis sudegina tiltus nepalikdamas galimybės atsitraukti.

Tada Sun Tzu armija puola ir nugali.

Motyvacija yra lyderystės esmė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *