Pagrindinis principas

Jis paprastas – būtina esminius darbus atlikti labai gerai.

Savo ruožtu, pagrindinis lyderystės galios tikslas – sugebėti būti prasmingai naudingu tiems, kuriems vadovauji. To nemokant, t.y. nesugebant sujungti esmės su prasme galite net nevartoti lyderystės sąvokos, jau nekalbant apie minimaliausias pretenzijas į Lyderio vaidmenį.

Nebloga proga pamąstyti apie visų mūsų galimybes ekonomikoje, politikoje, organizacijų, valstybių ar jų sąjungų, strateginių visuomenės procesų, k r i z i ų (kažkodėl labai nesinorėjo to žodžio vartoti nūdienos visuotinio chaoso ir informacinio triukšmo kontekste) valdyme. Beje, apie chaosą, kažkokiame kažkokio užsienio rašytojo (mr. Nobody..) romane kažkada perskaičiau visam laikui atmintyje įstrigusią paradoksalią frazę:

Chaosas visada nugali, nes jis geriau organizuotas už tvarką.

Neretai gyvenimas priverčia vėl ir vėl ją prisiminti.

Grįžtant prie minties apie labai gerą esminių darbų atlikimą noriu akcentuoti 3 įvardinto principo raiškos parametrus, kurie labiausiai integruoja tikrai sėkmingo lyderio veiklas ir atspindi Sun Tzu ir Konfucijaus mokymų sinergiją:

  1. Proaktyvumas (veiklos dominavimas).
  2. Sudėtingumo apribojimas (pastangų koncentravimas į esminius, kritinius uždavinius).
  3. Veiklos kokybė (dar kartą, būtina esminius darbus atlikti labai gerai).

Vėliau – daugiau.

2 thoughts on “Pagrindinis principas

  1. http://matutis.eu says:

    Tam, kad išskirti esminius darbus, būtina dispuonuoti kuo pilnesne informacija. Ką galėtumėte pasakyti apie SunTzu šnipinėjimo skyrių? Ši veikla iki šiol visuomenėje susilaukia daug prieštaringų vertinimų.

  2. Renaldas Gudauskas says:

    Gerbiamas Vaidai, dėkoju už itin svarbų, bet kartu ir subtilų klausimą, kurį diskutuoti galėsime pamėginti artimiausiuose tekstuose. Tai išties atskira, platesnio komentaro reikalaujanti tema, tiesiogiai susijusi su verslo konkurencinės žvalgybos etika, analitika ir siekiamais efektais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *