Strateginė kryptis

Istoriniuose Sun Tzu bei jo komentatorių tekstuose tarsi raudona gija  atsikartoja pagrindinė mintis, kad geriausi generolai laimi karą dar prieš jam prasidedant.

Ne kartą ji buvo akcentuota ir šiame tinklapyje. Daugiausia tai buvo daroma turint galvoje, kad geriausi generolai turi geresnes strategijas, nei konkurentai, ir todėl jų pergalė yra tik efektyvių veiksmų bei laiko klausimas.

Taigi, teisingos strateginės krypties pasirinkimas yra esminė prielaida atliekant sekančius judesius – pačios strategijos ir strateginių žmonių atsiradimą strateginėse pozicijose, tinkamą jų išskirtinių kompetencijų bei lyderystės įgūdžių raišką kuriant organizacijos kritinį konkurencinį pranašumą.

Ir, dar kartą, labai svarbus yra STRATEGINIŲ LYDERIŲ atsiradimas ir maksimalus jų įgalinimas tada, kai to labiausiai reikia, t.y. – DABAR.

Organizacijos esminių vertybių, veiklų, struktūrų pergalvojimas ir, reikalui esant, transformavimas, t.y.  – transformacinė lyderystė visada yra labai problemiškas ir rizikingas.

Ypatingai tai sudėtinga tokių globalių  ekonominių situacijų, kurios vyksta mūsų dienomis metu. Bet, vėlgi,  būtent DABAR to labiausiai reikia. Iš esmės, visada reikėjo, tada gal būt šiuo metu turėtume kitokią realybę.

Kiek rizikingai, bet visiškai sąmoningai teigiu, kad nepakankama išskirtinės lyderystės kritinė masė buvo viena iš svarbiausių priežasčių, nulėmusių esminių rizikų nesuvaldymą besiformuojančių ir beveik nevaldomą pagreitį įgyjančių dabartinių ekonominių, politinių ir socialinių procesų metu.

Masyvus išskirtinės kompetencijos realizavimas asmeniniu, organizaciniu ir globaliu lygmeniu – bene vienintelė likusi galimybė žmonėms, organizacijoms ir valstybėms išlikti kasdieną dūžtančiose formose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *