Savidisciplina – 2

Toliau tęsiant savidisciplinos ir Lyderystės integralumo dimensiją tenka akcentuoti ir tai, kad stiprios, charizmatiškos, disciplinuotos asmenybės gali disponuoti ir didžiule negatyvia galia.  Taigi, profesionali ir prasminga Lyderystė privalo būti harmoningai deranti su esminėmis moralinėmis nuostatomis.

Realybėje Lyderiai ne tik kontroliuoja bei nukreipia savo žmonių veiksmus, bet ir savotiškai įkūnija esminius vadovaujamųjų bruožus. Tai natūralu, pretenduojant atlikti Lyderio vaidmenį yra normalu sugebėti priimti ne tik teigiamas, bet ir neigiamas savo komandos narių savybes.

Priešingu atveju komanda Lyderį taip pat gali atmesti. Lyderis turi siekti tiek sutapti su komanda ir ją suvienyti, kiek tai padeda sukurti stiprų ir vieningą lydinį. Kartu reikia būti strategiškai įžvalgiam ir apdairiam renkantis komandos narius bei priskiriant jiems tinkamus vaidmenis.

Tikras Lyderis visų pirma stengiasi strategiškai kontroliuoti savo mintis, ir tai paprastai atsispindi atitinkamuose jo sprendimuose bei veiksmuose. Sugebant būti savikritišku kartu negalima įžengti į savęs neigimo erdvę. Tad Lyderio savigarba yra pagrindinė komandos narių pasitikėjimo juo prielaida. Savo ruožtu pavaldinių pasitikėjimas Lyderiu sukuria tvirtą Lyderio galios pagrindą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *