Tikslas -1

Lyderis privalo būti intensyvus realizuodamas savo tikslą siekiamos vizijos kontekste. Šia prasme kiekvienas strateginis jo veiksmas,  dažniausiai yra išorinis vidinės disciplinuotos minties pasireiškimas.  Tai tampa integraliu judesiu sukūrus aukštais verslo etikos standartais besivaudovaujančią, stipria komandine dvasia pasižyminčią organizaciją. Tokiu atveju tampa įmanoma ne tik sinergetiškai apjungti Lyderio galią ir organizacines jėgas, bet ir prasmingai valdyti komandines pastangas. 

Visgi Lyderio misija visais, net ir ne itin optimaliais atvejais yra esminė. Jis nubrėžia strateginę kryptį, palaiko dvasią ir užduoda toną. Ne veltui senovės išminčiai sakydavo:  „jeigu siekiate laimėti kovą, geriau jau turėti avinų bandą, kuriai vadovauja liūtas, negu liūtų armiją, kuriai vadovauja avinas..Gal būt šiek tiek kategoriška ir drastiška, bet tikra tiesa.

Prasmingas tikslas motyvuoja siekti aukštų veiklos rezultatų. Tad teisinga būtų ignoruoti vadovus, tik deklaruojančius aukštus  tikslus, bet nesugebančius jų paversti realiais ir efektyviais veiksmais. Tikslo jungties su veiksmu dimensija yra kritinė. Efektyvus lyderis siekdamos tikslo sugeba susikoncentruoti ir įveikti natūraliai neišvengiamas problemas praktiškai beveik negalvodamas apie galimas naudas. Pasiekus tikslą paprastai jos atsitinka savaime.

Realybėje tikslo raiškos forma yra  integrali. Kartu būtina, kad komanda jį  suvoktų aiškiai ir  vienareikšmiškai . Tik tada tampa galima ir netgi būtina kūrybiška ir antrepreneriška tikslo interpretacija bei veiksmų improvizacija, atitinkanti besiklostančių situacijų dinamiško įveikimo logiką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *