Tikslas -3

Efektyvus Lyderis  privalo sugebėti komandai parodyti siekiamo Tikslo dydį, prasmę ir gelmę. Remiantis Sun Tzu ir Konfucijaus įžvalgomis galima išskirti 5 kelius, kuriais tikslinga eiti.

1.  Diplomatiškumas ir taktiškumas.

2. Tolerancija  įvairioms nuomonėms.

3.  Pagarba ir lojalumas komandos nariams.

4.  Kokybė kaip savaime suprantamas veiklos standartas.

5.  Dėmesingumas komandos narių poreikiams.

Esminė Sun Tzu nuostata – konkurencinė kova yra laimima arba pralaimima visų pirma Lyderio mintyse. Gi realios konkurencinės kovos rezultatus taip pat lemia Lyderio strateginis mąstymas, kritinė kompetencija, gebėjimas priimti ir realizuoti rizikingus sprendimus. Tačiau ir to nepakaks, jeigu Lyderio vidinės galios bus per silpnos. Stipri Lyderio dvasia – esminė pergalės prielaida ir sąlyga.

Konkurencinės  kovos taip pat neįmanoma laimėti, jeigu Lyderis nėra kryptingai energingas, kūrybiškas, inovatyvus  bei pasirengęs prisiimti aukščiausio lygmens atsakomybę už ėjimą į ypatingas veiklos rizikas. Tokie Lyderiai padeda komandai susivokti, kad jie yra sėkmės tendencijos, didesnės ir galingesnės už juos pačius dalis, ir tuo komandos narius labai sustiprina.

Tik tie Lyderiai, kurie  sugeba siekti TIKSLO su tinkama aistros jėga geba suvienyti komandą ir pasiekti išskirtinių veiklos rezultatų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *