Rezultatai

Lyderis siekia rezultatų eigoje koreliuodamas juos su savo vadovaujamos organizacijos narių veiklos tikslais ir poreikiais. Tradiciškai laikoma, kad sėkmingų rezultatų pasiekimas ir yra Lyderystės esmė.

Savo ruožtu, gerus veiklos rezultatus suponuoja efektyvūs veiksmai. Pastaruosius didele dalimi lemia teisingi sprendimai, strateginė kryptis ir nuoseklus užsibrėžto tikslo siekimas. Dar labai svarbu – Lyderio vidinė energija, gebėjimas integruotis į atsitinkančius procesus ir tinkamai pasinaudoti atsirandančiais strateginiais šansais.

Karo meno kontekste neretai minimas paprastas komentaras. Šaudant į taikinį nugali šaulys, kuris sugeba dažniausiai pataikyti į taikinio centrą. Jeigu to nepavyksta padaryti, visiškai nesvarbu, ar jūsų šūvis pažeidžia taikinį aukščiau, ar žemiau centro. Iš esmės – Jūs nepataikote.

Beveik neįmanoma, kad viename žmoguje – procesų Lyderyje būtų sukoncentruotos visos pergalei būtinos ypatybės. Stiprioje komandoje tai  gali būti sprendžiama kitais būdais. Taigi, dar kartą, Lyderio esminė funkcija – galutinis rezultatas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *