Junior Chamber International ir globali lyderystė

JCI

Tęsiasi renginių, susijusių su JCI veikla serija. Šį kartą buvau pakviestas dalyvauti JCI LIETUVA susitikime su JCI pasaulio Prezidentu Jun Sup Shin (Pietų Korėja).

Susitikimas domino ne tik dėl sąsajų su JCI VILNIUS organizacija Strateginės lyderystės  mokymų kontekste. Šiuo metu tenka konsultuoti vedančiąsias Pietų Korėjos bendroves, siekiančias įsitvirtinti ES rinkoje, tad norėjosi papildomų įspūdžių apie tos šalies tarptautinius lyderius. (Prisiminkime, kad Jungtinėms Tautoms šiuo metu taip pat vadovauja Pietų Korėjos atstovas). Pietų Korėja taip pat yra moderniausių aukštųjų technologijų lyderė pasaulyje. Taigi, kas tai – valstybė-fenomenas?

Nesiimsiu papildomai improvizuoti šia tema, tačiau objektas vertas neišvengiamo dėmesio. Labiau rūpėjo JCI situacija ir perspektyvos pasaulio mąstu, galimos lyderystės pamokos ir jų nauda Lietuvai. Šiaip ar taip JCI – tai trečia didžiausia visuomeninė organizacija pasulyje, įkurta 1910 m. ir šiandien vienijanti virš 200 000 aktyvių 18-40 metų amžiaus narių. JCI per savo istoriją yra išugdžiusi tokius pasaulio lyderius, kaip Kofi Anan’ą, George’ą Bushą vyresnyjį, Jaque’ą Chiraque’ą, Bill’ą Clinton’ą, Fransua Miterand’ą.

Renginys buvo įdomus. Užmegzti asmeniniai kontaktai su Prezidentu, tikiuosi, taip pat suteiks naujų galimybių JCI strategijos realizavimui Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *