Nepastovumas

Kaip ir neapibrėžtumai ar konfliktinės situacijos nepastovumas yra integrali karinių ar tiesiog konkurencinių aplinkų dalis. Kiekvienas karinių situacijų epizodas yra laikina unikalių aplinkybių kombinacija, reikalaujanti originalaus sprendimo. Kas bene svarbiausia, nei vienas atskiras epizodas iš principo neturėtų būti interpretuojams atskirai nuo atsitinkančių situacijų visumos.

Kartu tai jokiu būdu nėra  paprastoji priežasties – pasekmės dėsnio išraiška. Tai daugiau tarpusavyje persidengiančios  įvykių erdvės ir sluoksniai. Prieštaringa dabartis, dalinai įtakojama praeities ir brėžianti nevienareikšmius ateities kontūrus. Tokiu būdu kuriamas savotiškas virtualiai realus būsimų karinių ar konkurencinių įvykių prielaidų „fabrikas”. Jame griežtai dominuoja žmogiškoji ,t.y. atsitiktinumo dimensija, nepastovumas, dinamika bei bet kada galintis nutrūkti tęstinumas..

Kūrybiškai traktuojant tai, kas pasakyta, įmanoma apie reliatyvias realijas turėti ne tik aiškesnį supratimą, nei konkurentas, bet ir priimti išskirtinius, nestandartinius sprendimus, pasižyminčius didesne sėkmės tikimybe.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *