Koncentracija

Koncentracija galima laikyti pastangų ir resursų apjungimą laike ir erdvėje. Jos pagalba sutelkiama supergalia numatytu laiku ir nustatytoje vietoje.

Būtina akcentuoti ir išplėtoti mintį, kad tokiai galiai sukurti koncentruojami ne tik materialūs resursai, bet ir visos kitos strateginės sritys – žvalgyba, logistika, o taip pat paramos veiklos. Kitaip tariant, koncentracija yra strateginė parengtis.

Efektyvi, į tikslius ir prasmingus prioritetus orientuota integruota koncentracija leidžia sukurti lemiamą kritinį strateginį pranašumą. Negalima eikvoti nei laiko, nei pastangų antraeilių tikslų realizavimui. Tai veda tik į pralaimėjimą.

Neapibrėžtumų kupinose, dinamiškose karo, verslo, politikos ir kitose konkurencinėse aplinkose numatyto smūgio atžvilgiu ne tik laiko, bet ir erdvės suvokimas gali būti reliatyvus, kintantis. Lemiamu metu sprendimas ir veiksmas kaip koncentruota pastanga turi būti  ” sujungti” su vyksmo greičiu, kitaip jūs patys tapsite koncentruotu taikiniu greitesnio priešo/konkurento smūgiui..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *