Lyderio nesėkmių priežastys

Pagal Sun Tzu mokymą jos gali būti bent šeši0s: resursų stoka; strateginės krypties nebuvimas; nepakankama komandos veiklos kokybė; organizacinės disciplinos stoka; organizacijos struktūros problemos; nekompetentingumas.

1. Resursų stoka gali tapti neįveikiama problema tais atvejais, kada Lyderio nurodymai negali būti tinkamai sutvirtinti adekvačiais resursais, o komanda nepakankamai aprūpinta, treniruota ar organizuota, kad galėtų įveikti veiklos iššūkius.

2. Strateginės krypties nebuvimas. Jeigu komanda yra stipri ir pasirengusi veikti, Lyderis privalo atitinkamai suformuoti jos vertą ambicingą strateginę veiklos kryptį. Nesugebant to atlikti jis turi prisiimti kaltę dėl galimų nesėkmių.

3. Nepakankama komandos veiklos kokybė. Stipriam Lyderiui neretai tenka dirbti su prasta ar tiesiog nepakankamai motyvuota komanda. Tokiu atveju, siekdamas iš  esmės keisti situaciją jis neturi teisės dvejoti.

4. Organizacinės disciplinos stoka.  Funkcinius vaidmenis atliekantys organizacijos padalinių vadovai turi pasižymėti ne tik maksimaliu vidinės disciplinos jausmu, bet ir sugebėti darbe optimaliai kontroliuoti savo emocijas, neperžengdami dedikuotos misijos ribų.

5. Organizacijos struktūros problemos. Jos atsiranda, kai nepavyksta optimaliai išgryninti organizacijos misijos ir pasiekti harmoningos jos dermės su organizacijos struktūra.

6. Nekompetentingumas. Visų pirma kalbama apie organizacijos Lyderį, privalantį pasižymėti išskirtine kompetencija, kurios dėka jis gali realizuoti holistinę organizacijos viziją, parengti ir suvaldyti efektyvius operatyvinės veiklos scenarijus ir planus. Jis turi nedaryti strateginių klaidų pervertindamas savo organizacijos operacinius resursus ar įvertindamas konkurencinės aplinkos grėsmes.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *