Lyderio ribos

Efektyvios lyderystės prielaidos organizacijoje turi būti sukurtos dar prieš tai, kai to įsakmiai pareikalauja kritiškai besiklostančios aplinkybės. Krizei beatsitinkant tai daryti paprastai  jau būna per vėlu. Tad netenka stebėtis, kodėl daugelis organizacijų negeba tinkamai tvarkytis su jas užgriūvančiomis strateginėmis problemomis.

Visi vadovai, kuriems lemta realizuoti stambaus masto organizacinių permainų procesus privalo būti parengti dirbti ekstremaliomis sąlygomis. Tik tokiu atveju jie tegali tikėtis realaus sėkmės šanso. Taip yra todėl, kad strateginių permainų projektai yra daugiaprasmiai. tiesiog neįmanoma realizuoti pernelyg švelniai ir elegantiškai. Jie, kaip taisyklė yra žlugdančiai sudėtingi tinkamai psichologiškai nepasirengusioms asmenybėms, neretai sukeliantys didžiulius išbandymus kaip organizacijoms, taip ir jų lyderiams.

Paprastoji tiesa yra ta, kad mes niekada negalime žinoti viso to besiklostančio aplinkybių kompleksiškumo, kurį dėl misijos realizavimo tarsi privalėtume ir norėtume žinoti. Dar daugiau, didelė kritiškai svarbios ir norimos žinoti informacijos dalis dažnai negali būti žinoma iš principo. Kartais jos paprasčiausiai nėra, arba, dar nėra.

Nepriklausomai nuo to, kiek laiko mes skiriame išankstiniam problemos sprendimo planavimui, strateginių permainų projektai tarsi gyvena savo atskirą, tik dalinai paveikų gyvenimą. Ir tai yra Lyderio žinojimo ir galimybių riba kaip duotybė, kuri neturi trukdyti įmanomai efektyviai veikti.

1 thought on “Lyderio ribos

  1. Irena says:

    Tikram lyderiui, laimėjusiam kovą į naujas pareigas linkiu naujų iššūkių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *