Organizacijos vertybės

Tradiciškai daug dėmesio skiriama Lyderio  charizmai ir motyvaciniams gebėjimams. Tačiau Lyderio ir jo artimosios aplinkos vertybinės nuostatos yra ne mažiau svarbios. Deja, autokratinio tipo vadovai dažniausiai prioritetu laiko tik teisines darbo normas, kurios, toli gražu, neapima viso organizacijos vertybių spektro.

Pozityvių vertybinių nuostatų laikymasis leidžia organizacijai nenukrypti nuo pagrindinio kurso ir tada, kai Lyderis negali kasdienei vadybai skirti itin daug laiko. Organizacijos etika turi būti veiksni, praktiška ir lengvai komunikuojama. Savo ruožtu, Lyderis turi aktyviai puoselėti vertybes, leidžiančias palaikyti už veiklos rezultatus atsakingą organizacijos kultūrą.

Tarp modernios organizacijos vertybių neretai akcentuojami pasitikėjimas, išradingumas ir kt. Kasdienėje organizacijų veikloje patariama (R.L. Dilenschneider) susikoncentruoti į vertybes, kurių laikymasis generuoja visų kitų organizacinių vertybių atsiradimo prielaidasvientisumas (integrity); atskaitomybė (accountability); diligence (uolumas); ištvermingumas (perseverance); tvarka (discipline).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *